Diverse modalități de a trăi un stil de viață sănătos

Ne confruntăm din ce în ce mai mult cu o multitudine de boli și afecțiuni care ne reduc capacitatea de a putea performa maxim și de a trăi un stil de viață sănătos și mai lung. O serie de aceste boli și riscuri, cum ar fi boli de inimă, cancer, boli hepatice cronice, astm, exces de greutate / obezitate și tensiunea arterială sunt cauzate din ce în ce mai mult de stilul nostru de viață nesănătos. Doar trăind un stil de viață sănătos, veți putea evita aceste boli și afecțiuni.

Unele dintre modurile obișnuite de stil de viață nesănătoase implică consumul / prea mult alcool, lipsa exercițiilor fizice și nu consumul de alimente sănătoase printre altele. Există o serie de moduri prin care poți avea un stil de viață sănătos și, prin urmare, să te comporte mai bine și să trăiești mai mult ca sportiv sau ca persoană normală. Aceste modalități includ:

I. Mâncarea alimentelor sănătoase

Este recomandat să consumi alimente care au o cantitate minimă de grăsimi nesănătoase. Exemplele de grăsimi rele sunt grăsimea saturată și grăsimea trans. Sursele de grăsimi saturate includ carnea de vită, mielul și carnea de porc, pielea de pasăre, alimentele lactate (unt, lapte integral, brânză) și uleiuri tropicale precum untul de cacao și uleiul de cocos. Sursele de grăsimi trans includ alimente prăjite, produse coapte cum ar fi prăjituri și produse de patiserie și margarină.

Exemple de grăsimi bune / sănătoase sunt Grăsimea polinesaturată Grasime monoasaturată. Grăsimea neinsaturată include avocado, nuci și uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de arahide / de măsline, în timp ce sursele de grăsimi polinesaturate includ somon, sardine, păstrăv și hering.

Mai mult, alimentele cu conținut scăzut de zahăr sunt sfătuite cu carbohidrați foarte rafinați. Trebuie evitate sucurile de fructe, băuturile răcoritoare, dulciurile și pâinea albă. În plus, evitați alimentele procesate; alimentele întregi sunt preferate, deoarece au un echilibru de grăsimi sănătoase, proteine ​​și carbohidrați.

II. Fă-ți exerciții fizice

De multe ori este recomandat ca înainte de a începe antrenamentul să începeți cu o întindere blândă în scopul încălzirii mușchilor. Faceți o întindere de vițel, hamstrings, șold și umeri. Mai mult decât atât, este recomandat ca, în fiecare săptămână, să mergi la sală între 3 și 5 ori.

De asemenea, puteți face exerciții fizice în cartierul dvs., de exemplu, luând câinele la plimbare sau doar făcând jogging. Desfășurarea de activități riguroase zilnice, cum ar fi grădinăritul, este de asemenea potrivit pentru exercitarea. În plus, puteți, de asemenea, să vă plimbați sau să mergeți cu bicicleta în loc să conduceți mașina.

Implicarea în sport zilnic te-ar ajuta și pe tine să rămâi sănătos și să trăiești mai mult. Cert este că persoanele sportive profesioniste sunt unele dintre cele mai sănătoase persoane din jur. Când participăm la o activitate sportivă, mușchii, ligamentele, oasele și articulațiile sunt puse într-un mod de stres. Modul îi ajută să se adapteze la munca riguroasă, făcându-i să crească mai robust și, de asemenea, sistemul nervos este ajustat pentru a putea funcționa în consecință, în scopul de a efectua sarcini solicitante.

Există diverse avantaje ale participării la un sport. Unul, cu stresul eliminat sau redus din sistemul cardiovascular, tromboza și flebeurismul vor fi prevenite la membrele inferioare. De asemenea, o mai bună ventilație a sistemului respirator / plămânilor ajută la prevenirea inflamației și a bronșitei.

Mai mult, bolile vaselor de sânge precum ateroscleroza sunt eliminate și, de asemenea, creșterea ritmului metabolismului grăsimilor și carbohidraților duce la o mai mare producție de energie pentru consum de către organism. În plus, participarea la un sport ar ajuta la reducerea oboselii și la creșterea nivelului de concentrare care este cu adevărat important dacă se întâmplă să fii un sportiv profesionist sau să trăiești o viață activă.

III. Evitați obiceiurile nesănătoase

Evitați planul / produsele alimentare
· Exercitarea trebuie să fie moderată
· Important să-ți cunoști greutatea
· Evitați consumul de alcool și fumatul
· Dormiți pentru numărul recomandat de ore
· Nu supraalimentați

În concluzie, este important de menționat că diferitele moduri de realizare a unui stil de viață sănătos nu sunt atât de exhaustive. De exemplu, unele dintre celelalte moduri implică dușul zilnic, purtarea hainelor curate și spălarea zilnică a dinților. Mai mult, este important să apreciem faptul că diferitele moduri de a rămâne sănătos ar fi potrivite pentru orice persoană și orice sport, inclusiv înot, alergare și fotbal (incaltaminte de fotbal).